söndag 23 december 2012

Saknad - Familjerelationer


Description

Familjerelationer

Sibylla Wilhelmina Beatrice Forstenström är det namn som Sibyllas föräldrar ger sin dotter. Vad får du för bild av familjen Forsenström? Hur är Sibyllas mamma och pappa som föräldrar? När Sibylla är 17 år sätter hon sig för första gången upp mot föräldrarna. Vad är det som får henne att göra revolt? Vad det nödvändigt för henne, tror du, eller fanns det andra alternativ? Har du satt dig upp mot dina föräldrar någon gång? Berätta vad som hände?

 

Rubrik: Använd rubriken familjerelationer eller sätt en egen rubrik

Situation: Skriv ett blogginlägg till gruppens gemensamma litteraturblogg. Tänk att mottagarna är både Grund 2, som har läst boken och Grund 1 som inte har läst boken. 

Disposition: Skriv en text med 5 stycken, en inledning, tre innehållsstycken och att avslutningsstycke. 

Tips: Läs igenom dina läsloggar. Kanske har du något du kan använda. Huvudparten av texten ska bestå av dina ord, använd gärna ett citat eller två, för att belägga dina tankegångar.

 

Familjerelationer


Sibylla Forstenström är huvud person i Karin Alvtegen boken ''Saknad'' Hon är en kvinna som är hemlös och bor på Stockholms gator. Hon var gravid när hon var 17 år gammal, hennes son var adoptera bort och äfter det bor hon på gatorna. Hon var misstänkt för en mord och i några dagar vi vet om hennes liv. Boken bäretta om hennes liv tidigare, nu, och hur hon söker en mördare.

Sibylla och hennes mamma, det är en svårt tema och relation mellan båda två. Innan börjar jag, jag ska dela artikeln i två delar. Det ska bli lite situation berättelse. Hennes familj er rika och ''aristokratisk'' och det spelar står roll, för att i 70-tallet Sverige var inta samma som idag. Det var lite annorlunda. Hennes föräldrar kopplar mer i 50-tallet, för att de vuxnare upp i 50 eller 40-tallet, när rika var andra standard, de träffade inte så mycket folk, fattiga, de hade egna liv. Livs standard, religion, och andra saker som alla hade, du måste ha också. Fattiga tittade på rika, och skvalade, om det var lite ''problem'' alla värden ska veta att i Forselströms familj är problem. Aristokrater är ungefär samma som ''outsiders'', båda bor i eget värden, båda har problem med andra människor. T. Ex vad människor sade om svensk 80-tallet bandet hmm Candlemass, Bathory, Axe Witch, Count Raven eller Midas Touch. Och vad människor säger idag. Det är jättestort annorlunda. Jag har läst många bokar , se många filmar, lismade äldre minneskörs samtal, pratade med de och jag vet hur var det mer so andra som är i min ålder. Europa var annorlunda och idag ''rebelion spirit'' funkar inte. På 70-talet bara en text eller bild på t-tröja kunna provocera andra, men idag …. någonting funkar inte. Sama är i aristokratisk familj, idag också, du måste följa alla saker, t ex kläder regler, språket, vilken mat och vin i olika situationer och så vidare. Vi har en bra exempel med prins Harry . Samma var med Sibylla.

Jag ska börja med Sibylla och hennes pappa. Vi vet inte faktiskt så många om hennes pappa, för att i boken var skrivit mer med hennes mamma. Men internsant del var i sista sidan, när polisen sade till henne;'' din pappa är död, och nu du är miljoner'' Hennes pappa hade sitt eget företag, och han hade inte so mycket tid för sin familj. Om du har inte så mycket tid, du vet inte många saker om sin familj och när du är ledigt, du villa eller gör fritids interferenser. I många rika familjer barn och fru är bara en symbol och spelar ingen roll. Han känner inte sin dotter så bra och när hon sprang från hus det var för sent att göra. Han förstörde mer Sibylla som mamma, tycker jag.

Sibylla och morsa, är jättesvår och sorglig att skriva. Hennas mamma sade hela tiden vad kan hon göra och vad kan inte hon göra. Det började när hon var ung barn, och försätta hela livet till hon började eget liv på gator, men på riktigt minner spökar henne. Mamma kontrollera hennes liv hela tiden, trodde hon måste bli som mamma, kan inte ha eget liv, status är vigselattest sak i hela värden. Hon ska bli nästa företags ägare och ska försätta tradition, gifta sig med rik man, som kommer from samma familjs typ. Sibyllas intressen, fritids aktivitet, kompisar är ingenting, bara dumma sak som måste hon kasta bort innan vuxna upp. Hennes vänner är ''arbetsklassen'' och hon måste ha bättre vänner från rika familjer. Hon gjorde hjärntvätta till henne, och hon trodde det är rätt och förstorade inte vilken skada hon har gjort. Efter Sibylla sprang från hemma hon trodde han gjorde inget fel, hon är gallen, det ska bli bättre för henne. Andra ska fröga vad är med din dotter, och hon ska svåra han gick bort, det är lättare hur att bäretta jag vet inte vad är med henne, Sibyllas barn, idag du kan adoptera bort de, men 1800, Beatrice kunde att döda barnet, tror jag. Sibylla var deprimerad, efter hon adoptera bort sitt barn. Hon var deprimerad innan också, mer du bor, mer du se ,mer du förstår. Tonåringar kan tror de gör fel, men felet gör föräldrar och innan du är 17-18 du förstår det, och gör eget sak. Samma gjorde Sibylla, och om 17 år gammal barn bor på gator, det säger ganska många om relation i familj. Jag tycker att det är inte normalt. Hennes föräldrar gjorde samma sak kanske, Beatrice var gravid och hon måste gifta sig, och hon gärna vill inte ha barnet, men måste ha. Vi vet inte om det, men hennes mamma älskar inte henne och hon var lyckligare utan Sibylla, tycker jag. Om händelse blir idag, hennes mamma förbjud henne att har Facebook, mobil, TV, kanske.

 Det finns många barn som Sibylla idag, och var mer tidigare. Det är jättesorglig att bor i familj, när det finns inte harmoni och alla hatar varandra. Barn tänker om att dö, själsmård, tänker det er min fel, jag gjorde fel, varför mamma eller pappa älskar inte mig. Lättare är på gatorna, psiholigsk, för att det är bara andra. Om andra gör, säger, det är lättare som egen familj. I huset gråta du, men på gator existera. Det är bra alla händelse var i boken, men det finns miljoner av dessa berättelser. Om människor tror att de kan inte bli bra förädlar, det är bättre att ha inte barn. Det ska bli bättre för båda!

 

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar